• Login
  • nl-NLen-USde-DEzh-CN

Product in the Spotlights "Ficus religiosa"

In week 13 ontving Floricode van Esperit Plant voor registratie een Ficus soort met mooi gevormd blad. Door de breed ovale bladschijf en lange bladtop lijkt het op een pijlstaart rog. Zo’n lange spitse top wordt ook wel druppelpunt genoemd, omdat men aanneemt dat via die top de plant gemakkelijk overtollig vocht kan uitstoten. Ficus behoort tot de familie Moraceae, de moerbeifamilie. Het geslacht telt ca. 850 soorten als bomen, struiken, klimplanten (boomwurgers) en epifyten. Collectief vijgen genoemd.

 

Mutaties Productcoderingen 1e kwartaal 2024

Floricode heeft een productgroep toegevoegd, productgroep- en productnamen gewijzigd en producten naar andere productgroepen verplaatst. Een aantal productcodes zijn geblokkeerd en verwijderd. 
Verwijderde productnamen kunnen eventueel weer in de codelijsten worden opgenomen voor hergebruik met nieuw registratienummer en productcode.

Het bestand met wijzigingen vind u hier.

Samenwerken aan datakwaliteit: een sleutelrol in de lancering van het verpakkingsregister

Binnenkort wordt hier het verpakkingsregister aan toegevoegd aan de diverse registers die Floricode reeds beheert. Een register waarin alle kengetallen en duurzaamheidsdata omtrent verpakkingen in de sierteelt geregistreerd zijn. Het doel is duidelijk: de impact op het milieu verminderen en de sector verder verduurzamen. En dat doen we samen!

Regie over eigen data

Het delen van data wordt steeds belangrijker in de sector, zeker als het gaat om data over duurzaamheid. Maar hoe hou je als kweker, als eigenaar van de data, grip op je data? 

Floricode werkt aan een duurzamere sierteeltsector

De Europese Unie scherpte onlangs de wet- en regelgeving over duurzaamheid omtrent verpakkingsmateriaal aan. Het is voor een exporteur wettelijk verplicht om aan te geven hoeveel verpakkingsmateriaal hij een land binnenbrengt. Dit gebeurt om al het materiaal achteraf weer op te ruimen en te kunnen recyclen, maar ook om middels belasting aan te sturen op reductie.

Leon Sauren versterkt team Floricode

Graag heten wij onze nieuwe collega Leon Sauren van harte welkom in het team van Floricode. Leon heeft de laatste 5 jaar ervaring opgedaan als consultant in de IT gericht op de ontwikkeling van e-learning en development en hij gaat bij ons aan de slag als product owner. Met name gaat hij zich bezig houden met het ontwikkelen van het verpakkingsregister en de daaraan gekoppelde duurzaamheidsdata. Wij wensen hem veel werkplezier en succes!

RSS
1345678910Last