• Inloggen
  • nl-NLen-USde-DEzh-CN

Samenwerken en vertrouwen sleutelwoorden voor IoT in tuinbouwketen

‘Zonder samenwerking wordt IoT niets’, is de afsluitende boodschap van Willem Vermeend tijdens de community meeting met de titel ‘Internet of Horticulture’ op 19 juni in Zoetermeer. Tijdens de bijeenkomst blijkt dat technisch alles mogelijk is op het gebied van IoT, maar dat het wel om meer samenwerking en vertrouwen vraagt tussen de verschillende partijen in de keten. 

Samen verantwoordelijk voor kwaliteit van bloemen: Het-virtuele-keten-spel

Bij Tesselaar Alstroemeria in Luttelgeest heeft Giulia Salvini, onderzoeker bij Wageningen University het virtuele keten spel gespeeld met verschillende partijen uit de sierteeltketen. Maar liefst 11 deelnemers, van kweker, transporteur tot handelaar, namen enthousiast deel aan deze bijeenkomst. Het was een inspirerende middag, waarin ruimte was voor discussie en bewustwording rondom verantwoordelijkheden voor de kwaliteit van bloemen.

Opschoning productcodes

Wij attenderen u erop dat per 1 april 2019 productcodes (Royal FloraHolland) waarop drie jaar of langer geen omzet is geweest zullen worden opgeschoond. Deze geregistreerde productcodes worden dan geblokkeerd.

Bent u van mening dat ten onrechte productcodes geblokkeerd worden, stuur dan voor 25 maart a.s. een e-mail met uw argumenten naar productcodering@floricode.com. Wij zullen dan de blokkering(en) heroverwegen en u per email op de hoogte brengen van onze beslissing.

Gezamenlijke productregistratie en -codering voor de sierteelt

Het doel van het project is het realiseren van één klantgericht en efficiënt loket met op elkaar aansluitende processen en systemen voor de naamgeving, registratie, codering en ontsluiting van alle relevante data naar gebruikers in de keten ten behoeve van de handel in sierteeltproducten.

Manifest Digitale Handel VMP v1.0 ondertekend

Vandaag hebben Royal FloraHolland, FloraXchange en 8 softwareleveranciers gezamenlijk het Manifest Digitale Handel VMP v1.0 ondertekend.
In de nieuwste versie van deze VMP standaarden zijn nu afspraken vastgelegd over de wijze waarop in de digitale wereld met staffelprijzen gewerkt kan worden en het aanbieden van verschillende verpakkingsopties.

Internet of Things in de sierteeltsector

DaVinc3i Community Series 2

Internet of Things is niet meer weg te denken in de maatschappij. Niet alleen mensen zijn de hele dag online, maar ook dingen. Hoe speel je hier als één van spelers in de keten op in? Maak in vier middagsessies kennis met de mogelijkheden.
RSS
123468910Laatste