• Inloggen
  • nl-NLen-USde-DEzh-CN

“BIG DATA IN DE TUINBOUW”

Tuinbouw Digitaal Community meeting op 7 april 2020 (Deze datum is gecanceld.)

In het PPS project "Big data in de tuinbouw" is gewerkt aan het standaardiseren en ontsluiten van openbare databronnen als ook aan het verzamelen en analyseren van consumenten data van social media. Op 7 april a.s. zullen de resultaten van deze projecten door Tuinbouw Digitaal aan u worden gepresenteerd in het World Horti Center te Naaldwijk.

Nieuwe versie VMP v1.1 gepubliceerd

Floricode heeft de nieuwste versie van de VMP-standaard, namelijk versie 1.1 gepubliceerd. In deze versie is het mogelijk om op elk gewenst moment in de toekomst een ‘catalogus’ aanbod te maken. Deze versie is het resultaat van een werkgroep met Advisor, Axerrio, SDF en Hamiplant en een pilot met Advisor en Axerrio.

Floricode koppelt fytosanitair registratienummer van plantenpaspoort aan GLN bedrijfscode

Eind 2019 heeft Floricode de GLN bedrijfsgegevens die zij beheert en distribueert uitgebreid met het fytosanitair registratienummer van de pot- en tuinplantenbedrijven. Tot nu toe zijn ruim 2.300 GLN bedrijfscodes gekoppeld aan de fytosanitaire registratienummers die Naktuinbouw op haar website publiceert.

‘Floricode registreert en codeert’ in ‘How it’s done’ bij RTLZ

Benieuwd hoe Floricode de nieuwste sierteeltproducten registreert en codeert? In het TV programma ‘How it’s done’ van RTLZ presenteren bedrijven en organisaties zich aan het brede publiek. Binnenkort presenteert ook Floricode zich in dit programma. In deze uitzending staan bedrijven in de tuinbouw centraal. 

NIEUWE INVULINSTRUCTIES VOOR DE EDIFACT BERICHTEN FLOWAV, CLOCKT EN DESADV

Fytosanitair registratienummer, traceerbaarheidscode en land van oorsprong van het Plantenpaspoort In EDIFACT berichten

Floricode heeft veel vragen gekregen over de mogelijkheden om de data die op het plantenpaspoort staan ook in de digitale berichten uit te kunnen wisselen tussen de producent, de veiling en de koper. Enkele aanpassingen in deze berichten biedt een oplossing.

'De API's van Floricode' goed bezocht

Dinsdagmiddag 15 oktober organiseerde Floricode haar jaarlijkse bijeenkomst voor softwareontwikkelaars. Met als titel ‘De API’s van Floricode’ spraken zo’n 80 aanwezigen met elkaar over drie actuele en belangrijke thema’s. De bijeenkomst werd afgesloten door Bob van Luijt met ‘De zin en onzin van API standaardisering, is er een alternatief’? De presentaties zullen binnenkort op de website van Floricode worden gepubliceerd.  

Floricode publiceert definities van sorteringskenmerken

VBN en Floricode hebben de afgelopen periode gewerkt aan het opstellen van heldere definities en omschrijvingen van alle sorteringskenmerken en het opschonen van de diverse tabellen. Dit nieuwe en complete overzicht met de definities van alle sorteringskenmerken vind u hier.  

Product in the spotlights: Crocosmia ‘Timotheus’

(Een zomerbol die de zomer weer 'n beetje in je bol terug brengt)

Regelmatig zet Leo Miedema een product in de spotlights. Deze keer de Crocosmia ‘Timotheus’, de zomerbol van 2019. Van de warme tinten van Crocosmia in tuin of boeket krijg je dan ook de zomer in je bol. Als in het najaar ditzelfde product mensen ook nog eens verbaast laat staan van de prachtige bessen die de plaats van de bloemen hebben ingenomen is duidelijk dat men vele kanten op kan met Crocosmia als siergewas. Lees verder...

Floricode publiceert nieuwe versie Glossary

Floricode heeft nu de nieuwste versie van haar Glossary op de website gepubliceerd; een aantal nieuwe begrippen zijn toegevoegd en de definities van diverse begrippen zijn verbeterd. De begrippen zijn zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar in de Glossary.
RSS
123578910Laatste