• Inloggen
  • nl-NLen-USde-DEzh-CN

FloriBar uit de startblokken!

FloriBar is een uniform coderingssysteem van Floricode waarmee sierteeltproducten aan de kassa's van tuincentra, doe-het-zelf-winkels en supermarkten gescand kunnen worden. FloriBar is ruim 10 jaar geleden tot stand gekomen na een ketenbreed onderzoek met medewerking van Nederlandse tuincentra en GS1. FloriBar is de vernieuwde versie van het systeem dat eerder Codering Levend Groen werd genoemd. Eén uniform coderingssysteem zorgt voor een betere afstemming in alle schakels van de keten en is internationaal toepasbaar. 

De gebruikte structuur van de FloriBar-codes is de algemeen toegepaste GTIN- of EAN-13-code van GS1, ook wel bekend als de barcode die te vinden is op alle consumentenproducten. Het verschil met de gangbare GTIN-codering zit vooral in de wijze van toekenning. De FloriBar-codes worden niet door elke kweker afzonderlijk maar centraal door Floricode toegekend en via de website van FloriBar gepubliceerd. Er ontstaat zo voor de gehele sierteeltketen één loket voor het aanvragen en beheren van GTIN-codes voor alle bomen, planten en bloemen.

FloriBar bevat inmiddels bijna 100.000 toegekende GTIN-codes voor een groot assortiment van sierteeltproducten die door kwekers, handelaren en tuincentra direct gebruikt kunnen worden om hun producten te voorzien van barcodes.

Op de website van FloriBar vindt u meer informatie. Kiest u voor FloriBar Basis of FloriBar+? Vraag s.v.p. uw abonnement aan via dit aanvraagformulier. Hebt u nog vragen, bel of mail gerust.

Vorige bericht Gewijzigde aanlevertijden i.v.m. Koningsdag
Volgende bericht Uitnodiging Tuinbouw Digitaal: 'BLOCKCHAIN Haarlemmerolie?!'