• Inloggen
  • nl-NLen-USde-DEzh-CN

Goederencodes in codedistributie Floricode

De Goederencodelijsten worden door Eurostat opgenomen in de Gecombineerde Nomenclatuur (GN). Deze Gecombineerde Nomenclatuur bevat de goederenindeling die door de Europese Unie voor de statistieken van de Internationale Handel in Goederen wordt voorgeschreven. De GN is een 8-cijferige classificatie code.

Alle bloemkwekerijproducten die op import- en exportfacturen worden vermeld moeten per productgroep volgens de indeling van de Gecombineerde Nomenclatuur (GN) apart vermeld worden ten behoeve van de exportstatistieken van het CBS. In de praktijk worden verschillende namen gehanteerd voor deze codelijsten: goederencodes, douanecodes, Intrastat codes of Taric codes.

Floricode koppelt in deze gegevensset de GN codering aan de bekende (VBN)productgroepscodering. Deze productgroepscode is onderdeel van de set van de productcodering van Floricode (voorheen van VBN) welke in de systemen van alle ketenpartners wordt toegepast bij de verhandeling van sierteeltproducten. Aan de hand van deze gegevensset is de gebruiker in staat vanuit zijn in- en verkoopadministratie alle sierteeltproducten (d.w.z. snijbloemen, pot en tuinplanten) te koppelen aan de juiste GN code. Hiermee is hij eenvoudig in staat de verplichte aangiftes samen te stellen.

De goederencodelijsten worden sinds 1 januari door Floricode gepubliceerd in codepakket 3 van de codedistributie.

Ga naar de beschrijving van de Goederencodelijsten

Vorige bericht Opschoning en uniformering productcodes ‘kleurbehandeld’ per 1 februari 2018
Volgende bericht Uitbreiding plantenpaspoortplicht